Behandelingen.

Kom iedere zes weken naar  OVV/ Medisch Pedicure Praktijk Beata in Zwolle voor een pedicurebehandeling

Met een regelmatige pedicurebehandeling zijn veel voetproblemen te voorkomen. Mensen vergeten vaak dat hun voeten heel belangrijke lichaamsdelen zijn. Ze zijn vaak letterlijk het ondergeschoven kindje. Pas als ze er last van krijgen, komt de pedicure in beeld. En dat terwijl met één behandeling per zes weken bijna alle problemen voorkomen kunnen worden. Tijdens zo’n behandeling komen de volgende zaken aan bod:

De behandelingen zijn altijd pijnloos. Ze worden afgesloten met een korte ontspannende voetmassage. Pedicure Praktijk Beata in Zwolle werkt met een nattechniek pedicuremotor. Deze manier van werken is prettiger voor zowel de pedicure als de klant. Dankzij het water ervaart de klant de behandeling als minder gevoelig en voelen de voeten koeler aan. Na een pedicurebehandeling door Medisch pedicure Beata zal het voelen alsof u op wolkjes loopt

 

Volledige behandeling
Voeten desinfecteren, nagels knippen en frezen, eventueel eelt, likdoorns, kloven verwijderen. Mycose- en/of ingroeiende nagels behandelen. Nagels reinigen. Behandelde plekken drukvrij leggen. Voeten incrèmen.

Deelbehandeling
Bijvoorbeeld een likdoorn verwijderen of een ingroeiende nagel behandelen.

Speciale technieken
Plaatsen van een nagelbeugel bij ingroeiende
nagels, maken van een orthese om bijvoorbeeld een likdoorn te ontlasten. Maken van een kunstnagel op een schimmel- of beschadigde nagel.

Screenen risicopatiënten
Van diabeten en mensen met reuma en andere risicopatiënten. Dit houdt in: blauwdrukken maken, gevoel screenen, inspectie huid en doorbloeding.
Hierbij is de samenwerking met de internist, podotherapeut, huisarts en praktijkondersteuner  belangrijk.

Oncologische voetverzorging

Een oncologische voetzorgverlener (ofwel OVV) verleent voetzorg aan patiënten met kanker. Een OVV is opgeleid om uw voeten te screenen, bijwerkingen te herkennen, uw voeten te verzorgen – mits de situatie dit toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan uw oncologische zorgteam. Wij kunnen ook preventieve maatregelen nemen, zodat eventuele voetklachten kunnen worden voorkomen.

Bent u kankerpatiënt, dan is het van belang dat u ons als OVV laat weten of u onder behandeling bent. Meld ons wanneer de laatste chemokuur of bestraling heeft plaastgevonden en wie uw oncologische behandelaar en huisarts zijn. Een kankerpatiënt mag namelijk niet zomaar een voetverzorgingstraject ondergaan.

Wij kunnen overleg plegen met uw medisch specialist. Het doel van oncologische voetzorg is uw voeten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van u als kankerpatiënt ondersteund. Deze vorm van voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met het behandelteam.

Hygiëne in mijn praktijk

Binnen Zwolle Medisch Pedicure Praktijk zijn diverse maatregelen getroffen om zo hygiënisch mogelijk te werken.

Sterilisatie van instrumenten

De meeste (medisch) pedicures beperken zich tot het desinfecteren van hun instrumenten, maar wij willen in onze praktijk een stap verder gaan.

Door sterilisatie van de instrumenten worden alle virussen, bacteriën en schimmels gedood of geïnactiveerd en de kans op overdracht daarvan bij een pedicure behandeling verder geminimaliseerd. Dat vinden wij belangrijk voor onze cliënten, met name voor die cliënten die naast hun voetklachten andere gezondheidklachten hebben, zoals diabetes of reuma.