Likdoorns

 Likdoorns

Helaas ook een veelvoorkomende klacht; een likdoorn, een vervelend stuk eelt op de drukpunten onder je voet. Voordeel is wel dat deze goed te behandelen zijn en in principe geen kwaad kunnen. Wel kunnen ze erg pijnlijk zijn. Een likdoorn ontstaat over tijd en is naast pijnlijk ook niet een hele mooie plek. Een likdoorn is een soort eelt dat door wrijving met bijvoorbeeld schoenen ontstaat. Door een tijd lang deze wrijving te hebben ontstaat er als reactie op die wrijving een extra dikke laag eelt die de voet dient te beschermen. Echter kan deze extra laag eelt zich mettertijd omzetten in een likdoorn.

Zoals we in de inleiding ook schreven is een likdoorn gelukkig goed te behandelen. Het is zelfs mogelijk om deze zelf te behandelen. Wanneer je er zelf mee aan de slag wilt gaan dan adviseren wij om likdoornpleisters te gebruiken welke salicylzuur bevatten. Dit zuur weekt als het ware het eelt los van de huid en na enkele dagen kun je zelf de likdoorn voorzichtig verwijderen. Gebruik hiervoor nooit scherpe instrumenten, je wilt jezelf niet in je voet snijden.

 

Wanneer de likdoorn echter hardnekkiger of dieper gaat dan is het vaak niet mogelijk om deze te verwijderen met een pleister. Dan is het raadzaam om langs de huisarts of de pedicure te gaan. Vooral een pedicure kan met finesse en een berg ervaring deze pijnloos voor je wegsnijden. Ook handig als je zelf niet de motorische mogelijkheid hebt om de handelingen uit te voeren of wanneer je bang bent om zelf met de likdoorn aan de slag te gaan. Een pedicure behandeling draait om meer dan enkel de likdoorn verwijderen, wat het een nog logischere keuze maakt om de behandeling bij een pedicure te doen.

 

Bij Medisch Pedicure Zwolle zijn wij gespecialiseerd in het, pijnloos, verwijderen van likdoorns. Doordat wij hiervoor geleerd hebben en dit bijna dagelijks doen kunnen wij dit snel en effectief voor je verwijderen. Zo ben jij weer snel op de been en zijn je voeten weer pijnvrij. Te lang rondlopen met een likdoorn is overigens ook geen goed idee. Je past (onbewust) je manier van lopen aan, dat is niet goed voor je.

 

Graag voorzien we je nog van een beetje advies, want voorkomen is beter dan genezen. Een likdoorn is een stuk eelt dat na verloop van tijd uitgroeit tot de beruchte likdoorn. Wat hieraan voorafgaat is een constante wrijving van het eelt. Dit komt bijvoorbeeld door het dragen van te krappe schoenen. Probeer daarom altijd schoenen te kopen die ‘lekker’ en ruim genoeg zitten zodat je een likdoorn voorkomt. Ook is het belangrijk om met droge voeten in je schoenen te gaan. Natte voeten zorgen voor extra wrijving en dit willen we juist tegengaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *