Hallux valgus spalk-nachtspalk

 

U heeft pijn van uw voet?

 Hallux valgus is een afwijking aan de voet waarbij zich een knobbel vormt aan de basis van de grote teen (hallux) waarbij deze steeds verder naar de kleine teen gaat wijzen (valgus). Hierbij is de voorvoet doorgezakt en kan zich een drukplek vormen op de knobbel. Deze plek geeft vaak klachten bij het dragen van schoenen.
De aandoening komt bij vrouwen veel vaker voor dan bij mannen. Een duidelijke oorzaak is niet bekend. Erfelijkheid kan een rol spelen.
De knobbel aan de basis van uw grote teen hoeft niet altijd operatief behandeld te worden. Probeer allereerst op de meest comfortabele schoen te lopen. Deze is ruim genoeg en heeft platte hakken. Daarnaast kunnen er orthopedische steunzolen worden voorgeschreven. Deze zullen de klachten meestal doen verminderen. Tevens lijken ze een snelle verergering te voorkomen.

Wanneer is een operatie nodig bij een hallux valgus?

Bij een ernstigere vormen van  hallux valgus geven steunzolen onvoldoende afname van de klachten of soms zelfs meer klachten. Een operatieve ingreep om de stand te verbeteren kan dan nodig zijn. Hierbij wordt beoogd zodanig de stand en functie te verbeteren dat u geen pijn meer heeft aan de grote teen. Het is in principe geen cosmetische ingreep: de voorvoet blijft doorgezakt, ook na de ingreep
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *