Voetverzorging van de oudere voet

Voetverzorging van de oudere voet.

Gemiddeld lopen we in ons leven drie keer de aarde rond. Het is dan toch niet verwonderlijk, dat onze voeten vanaf onze 40ste verjaardag met de eerste veranderingen te maken krijgen, die daarmee te maken hebben.

Veranderingen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld:
• de verminderde doorbloeding van de nagelwortel, waardoor de groei van de nagel vertraagt en de conditie van de nagel afneemt;
• het onstaan van ribbels op de nagels;
• het grijsgeel verkleuren van de nagels;
• het droger en dunner worden van de huid.
Daarnaast brengt het ouder worden mee, dat we minder soepel worden en minder kracht krijgen, waardoor het lastiger wordt om de nagels aan de voeten te knippen. Het gevaar is dan dat verwaarlozing van de voeten kan ontstaan.

Een goede voetverzorging kan er aan bijdragen, dat de ouder wordende voet nog vele kilometers zonder grote klachten kan afleggen.
Als medisch pedicure heb ik een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten en ben ik u graag van dienst bij de verzorging van uw voeten.

Bij elke pedicure behandeling van uw voeten, analyseer ik de conditie, inventariseer ik de aanwezigheid van eventuele klachten en los die op, voor zover dat mogelijk is. Mochten er ernstige klachten zijn, dan kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts of podotherapeut

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *